Почела манифестација „Музеји Србије, десет дана од 10 до 10“

muzejisrbije-za-sajt-1024x443

Манифестација Музеји Србије, десет дана од 10 до 10, ове године одржаће се од 12. до 21. маја. Реч је о националној музејској иницијативи, највећој до сада на територији Србије, која се одржава другу годину заредом.

Ове године манифестацији се прикључило још више учесника него претходне године: 75 музеја и сродних институција, у 54 града/места. Бесплатни програми ће се одвијати на преко 130 локацијa од 12. до 21. маја, а обухватају читав низ изложби и пратећих активности у виду презентација, радионица, дечијих програма, предавања, јавних разговора и других садржаја. Улаз је бесплатан током свих десет дана.

Тема овогодишње манифестације је „Мој музеј, мој град“ која има за циљ да повеже локалну заједницу и музеј, као место заједничког доживљаја баштине.

Претходне године било је око 190 000 посетилаца.

Манифестација обухвата Међународни дан музеја (18. мај), 12. Европску ноћ музеја (21. мај) и Националну недељу музеја.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање АП Војводине, Секретаријата за културу Града Београда, Градске управе за културу Нови Сад, Музејског друштва Србије и Националног комитета ICOM Србије.

Извор: Музеји Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *